Kvinnen «er forberedt på å forklare seg neste uke», så lenge senatorer tilbyr henne «betingelser som er rettferdige og garanterer for hennes sikkerhet», ifølge en epost fra advokaten hennes til Senatets justiskomité.

The New York Times har sett eposten fra Christine Blasey Fords advokat. Der fremgår det imidlertid at det ikke vil være mulig for kvinnen å forklare seg på mandag, som er datoen Republikanerne har satt for høringen.

Advokaten gjentar at Blasey Ford aller helst ser at en grundig etterforskning blir gjennomført før hun forklarer seg, men uten spesifikt å kreve en FBI-etterforskning, som tidligere har vært krevd.

USAs president Donald Trump nominerte i sommer Brett Kavanaugh til ny høyesterettsdommer. Men 16. september sto psykologiprofessoren Blasey Ford fram og anklaget Kavanaugh for et voldtektsforsøk på en fest på 1980-tallet da hun var 15 år og han 17, og begge gikk på videregående skole i Maryland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.