Søksmålet mot president Trumps selskap ble levert inn mandag ettermiddag ved en domstol i New York.

Cohen saksøker selskapet blant annet for ikke å ha betalt advokatregninger i henhold til kontrakter. Ifølge nyhetsnettstedet Axios skulle Trump Organization dekke Cohens advokatjobb på vegne av selskapet, blant annet i forbindelse med kongresshøringer og spesialetterforsker Robert Mueller.

Cohen mener Trump Organization skylder ham 1,9 millioner dollar.

Trump Organization skal ha sluttet å betale regningene da det ble kjent at Cohen samarbeidet med påtalemyndigheten og sa seg skyldig i lovbrudd som han senere ble dømt til tre års fengsel for.

Trump Organization er et familieselskap som kontrolleres av presidenten og hans familie. Selskapet fungerer som holdingselskap for de fleste av Trumps eiendommer, selskaper og andre eiendeler. Presidenten er formelt ute av driften av selskapet så lenge han er president, og selskapet drives blant annet av hans to sønner.

Trump Organization har ikke kommentert søksmålet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Så enkelt kapret DN Sophie Elises mobilnummer
Mobilkapring er den nye sikkerhetstrusselen, som kan frarøve deg ditt digitale liv og identitet.
03:19
Publisert: