Demonstrantene samlet seg blant annet ved Cadman Plaza i Brooklyn, der politiet dagen i forveien brukte batonger mot folk som ikke overholdt påbudet.
Protestene mot politivold og rasisme fortsatte etter klokken 20 torsdag kveld, og tusenvis av demonstranter var ute. Det var også politiet.
Noen steder bivånet politiet ansamlingene av folk uten å gripe inn, mens folk ble pågrepet andre steder. Pågripelsene ble gjort uten batonger og uten at betjentene var ikledd beskyttelsesutstyr, som kvelden før.
Guvernør Andrew Cuomo og borgermester Bill de Blasio forsøkte tidligere torsdag å tilbakevise kritikken mot politiets hardhendte håndheving av portforbudet som er innført i millionbyen denne uken.
I Washington brøt demonstrasjonene opp før det ble mørkt torsdag kveld på grunn av kraftig regn.
Politiets tilstedeværelse var ikke like synlig da tusenvis av demonstranter marsjerte fra Det hvite hus til Lincoln Memorial i hovedstaden torsdag.
Politiet hadde ryddet gatene for biler før demonstrantene startet marsjen, og mindre grupper av politifolk og soldater fulgte med på demonstrantene.
Afroamerikanske George Floyd ble drept i forbindelse med en pågripelse i Minneapolis i forrige uke. I etterkant har det vært både fredelige demonstrasjoner mot rasisme og politivold og opptøyer mange steder i USA.
Politifolk i Buffalo suspendert etter å ha dyttet eldre mann i bakken
To politifolk i Buffalo i delstaten New York er suspendert etter å ha dyttet en 75-åring i bakken under en demonstrasjon mot rasisme og politivold.
Hendelsen ble filmet av en reporter fra den lokale radiostasjonen WBFO, og viser mannen som går opp til politifolkene, tilsynelatende for å prate. En av politifolkene dytter ham med en batong og en annen med hånden, og mannen faller bakover og blir liggende, melder Reuters.
Politiet sa senere at mannen ble skadd da han snublet og falt, melder radiostasjonen. Etter å ha sett videoen, har imidlertid politisjef Byron Lockwood beordret etterforskning og suspendert de to tjenestemennene.
75-åringen er innlagt på sykehus, og tilstanden er alvorlig, men stabil.
Mer enn tusen koronadødsfall i USA siste døgn
Til sammen 1.021 koronareleterte dødsfall ble registrert i USA de siste 24 timene, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet.
Så lang har 108.120 mennesker i USA dødd etter ha blitt smittet av covid-19-viruset. Over 1,9 millioner er smittet, og om lag 485.000 er blitt friske etter å ha vært smittet.
USA er det hardest rammede landet i verden målt i antall smittede og døde. Men i forhold til antall innbyggere har flere europeiske land, som Frankrike, Italia og Spania, en høyere dødsrate.
Forskere ved Universitetet i Massachusetts har anslått at tallet på døde i USA kommer til å bli om lag 127.000 innen 27. juni.
Det er tegn på at pandemien har svekket seg siden toppen ble nådd i midten av april, men helsearbeidere er bekymret for at de landsdekkende demonstrasjonene mot rasisme og politivold skal skape en ny smittebølge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.