– John Bolton har blitt utnevnt til å lede en plan om å gjennomføre et statskupp, drepe Nicolás Maduro og sette inn en overgangsregjering, heter det i en uttalelse fra presidenten på Union Radio onsdag.

Regjeringen i nabolandet Colombia, som Maduro anklager for å delta i planene, avviser uttalelsen og krever at Venezuela respekterer landets president Ivan Duque.

Maduro anklager også Bolton for å trene militære styrker i samarbeid med Colombia, og at spesialstyrker har blitt trent opp av USA for å angripe Venezuelas militære flybaser. Han hevder også USA forsøkte å utføre et droneangrep mot ham i august, men at angrepet mislyktes.

Vil ta opp «de gale planene»

Presidenten sier han skal ta opp «de gale planene» til Bolton med president Donald Trump.

Maduro kommer med uttalelsen to dager etter at russiske bombefly som kan utstyres med atomvåpen, landet i hovedstaden Caracas. Ifølge landets forsvarsminister Vladimir Padrino er flyene til stede slik at Venezuela «kan forsvare seg selv».

USAs utenriksminister Mike Pompeo kaller samarbeidet mellom Russland og Venezuela for «to korrupte stater som sløser offentlige midler», noe en talsmann for den russiske regjeringen sier er «helt feil».

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik må du kle deg for å padle kajakk hele året
00:00
Publisert: