Leopoldo Lopez og Antonio Ledezma ble begge allerede satt i husarrest da de ble arrestert. Senere hevdet landets høyesterett at de hadde planlagt å flykte, enten ved å gå i dekning i Venezuela eller i utlandet.

– USA fordømmer handlingene til Maduros diktatur. Lopez og Ledezma er politiske fanger som er fengslet ulovlig av regimet, sa Trump sa i en uttalelse fra Det hvite hus.

Presidenten gjorde det videre klart at USA holder Maduro personlig ansvarlig for helsen og sikkerheten til de to opposisjonslederne.

– Vi gjentar vår oppfordring til umiddelbart og betingelsesløst løslate alle politiske fanger, uttalte Trump.

Sønn med i ny nasjonalforsamling

På sin side bekreftet Maduro tirsdag at hans 27 år gamle sønn Nicolás Maduro blir en av de 545 medlemmene i den nye nasjonalforsamlingen hvis opprettelse har utløst blodige demonstrasjoner og opptøyer i hjemlandet og internasjonal fordømmelse.

Nicolas Ernesto Maduro Guerra, også kjent som «Nicolasito» eller «Lille Nicolas,» slår følge med sin stemor, Maduros kone Cilia Flores (60) i forsamlingen som ble valgt søndag for å skrive om grunnloven.

Opposisjonen stilte ikke med noen kandidater og boikottet valget, noe som betyr at den nye nasjonalforsamlingen består av tilhengere og allierte av Maduros sosialistparti.

I løpet av de fire månedene demonstrasjonene og opptøyene har pågått i Venezuela, har minst 125 mennesker blitt drept.(Vilkår)

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: