– Jeg ønsker ikke å være i politikken resten av mitt liv, sier Farage til BBC søndag.

Parlamentsvalget skal holdes 12. desember. Farage sier han har tenkt seg godt om for å finne ut hvordan han best kan kjempe for brexit. I stedet for å stille til valg, skal han dra «landet rundt» for å fremme Brexitpartiets budskap.

Farage har vært en av frontfigurene for brexit. Han ledet UK Independence Party (UKIP) gjennom folkeavstemningen der britene stemte for å forlate EU. Den tidligere UKIP-lederen lanserte i april i år det nye partiet Brexit Party, som med 12 prosent på en ORB-måling for The Sunday Telegraph og 9 prosent på en Opinium-måling for The Observer er landets fjerde største parti.

Farage sier at han i flere måneder har ønsket å danne en allianse for å få Storbritannia ut av EU, og legger til:

– Jeg fortsatt håper og ber om at det skjer, men det ser ikke ut til at det blir slik.

Statsminister Boris Johnson avviste fredag Farages forslag om å inngå en allianse.

Johnson har tidligere lovet at han ville ta Storbritannia ut av EU 31. oktober, med eller uten en avtale. Men lørdag skrev Johnsons kulturminister Nicky Morgan i et innlegg i The Times at Det konservative partiet nå har fjernet en såkalt hard brexit fra partiprogrammet.

Parlamentet har avvist Johnsons utmeldingsavtale. Johnson håper nyvalg vil gi ham nok mandater til å få vedtatt utmeldingsavtalen med EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.