Nigel Farage åpner nå for omkamp om brexit. Farage er tidligere leder av UK Independence Party (Ukip) og en av de ledende kreftene bak at Storbritannia nå er på vei ut av EU.

«En gang for alle»

I et intervju med Channel 5 sier Farage for første gang at en ny folkeavstemning «kanskje, men bare kanskje» er en god idé. Dette bekrefter han også i en Twitter-melding.

Farage sier en ny folkeavstemning vil ende med en enda klarere seier for brexit-tilhengerne, og «en gang for alle» legge ballen død.

Farage sier videre at han er lei av at representanter for det britiske etablissementet, som tidligere statsminister Tony Blair, fortsatt syter og klager over brexit, og at en ny folkeavstemning kan lukke munnen på dem for godt.

– Jeg mener at hvis vi får en andre folkeavstemning om EU-medlemskap, vil vi ta livet av saken for en hel generasjon. Prosentandelen som vil stemme for å gå ut vil neste gang bli mye høyere enn sist gang og vi vil få en slutt på hele saken og Blair kan forsvinne ut i det totale mørket, sier Farage.

Farage gikk av som partileder etter folkeavstemningen, høsten 2016. Han har siden gjort seg bemerket med å samarbeide med brexit-forkjemperen Donald Trump i USA, både under valgkampen og etter at Trump ble valgt til president.

Statsminister Theresa May avviste torsdag alle planer om en ny folkeavstemning.(Vilkår)

- Erna Solberg snakker bedre engelsk enn Donald Trump
Dette ble påpekt av flere Twitter-brukere etter pressekonferansen mellom Erna Solberg og Donald Trump i Det hvite hus.
02:25
Publisert: