Ifølge Haley skal hun ha blitt bedt om å undergrave Trump under et privat møte med den daværende utenriksministeren Rex Tillerson og den daværende stabssjefen John Kelly.

Ifølge Haley skal Kelly ha bedt henne om å «redde landet». Den tidligere FN-ambassadøren skriver at hun ble «sjokkert» over forespørselen, og at hun tenkte at de prøvde å sette sitt eget stempel på politikken til Trump.

«Visste ikke hva han gjorde»

– Det var deres beslutninger, ikke presidentens, som var i USAs beste interesse, sa de, skriver Haley i memoarboken sin «With All Due Respect» (Med all respekt) som kommer tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP, som har lest boka.

– Presidenten visste ikke hva han gjorde. Tillerson fortalte meg at dersom han ikke motsto presidentens beslutninger, så ville folk dø, skriver Haley videre.

«En farlig ting»

Den tidligere guvernøren i South Carolina sa at det private møtet varte i en time, og at Tillerson og Kelly aldri tok opp saken overfor henne igjen.

I boken skriver Haley at hun mener Tillerson og Kelly burde ha sagt hva de mente overfor presidenten, og ikke la henne bli med på planen deres.

– Det burde heller ha vært: Fortell presidenten om ulikhetene deres, og slutt i jobben dersom du ikke liker det han gjør. Men å undergrave en president er en farlig ting. Og det strider mot grunnloven, og det strider mot hva det amerikanske folket vil. Og det er støtende, skriver hun.

Tillerson fikk i mars 2018 sparken som utenriksminister. Senere sa Tillerson at Trump var «udisiplinert» og at han ikke likte å lese orienteringsrapporter. Trump kalte Tillerson etterpå «dum som en stein».

Kelly sluttet som stabssjef i desember 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.