Haley sa til CBS søndag at hun er vanvittig stolt av alle kvinnene i USA som har stått fram med anklager mot amerikanske politikere og fremtredende figurer i filmindustrien den siste tiden:

– Jeg tror det vil gjøre folk mer bevisste på situasjonen, og ikke bare i politikken.

Befolkningen avgjør

Haley sa også at uttalelsen hennes også gjelder Trump.

– Alle kvinner som anklager noen bør bli hørt, sa Haley.

På spørsmål om hvorvidt det at Trump ble valgt til president gjør at saken er et tilbakelagt kapittel svarte FN-ambassadøren at det er det den amerikanske befolkningen som avgjør.

– Jeg vet at han ble valgt. Men vet du hva, jeg mener kvinner alltid bør være komfortable med å stå fram. Og vi bør alle være villige til å lytte til dem.

Trump-anklagere holder pressekonferanse

Flere kvinner som offentlig har anklaget USAs president Donald Trump for seksuell trakassering, holder felles pressekonferanse i New York mandag, melder NBC.

Kvinnene vil ifølge kanalen be Kongressen etterforske anklagene mot presidenten. Den siste uken har tre amerikanske politikere gått av som følge av lignende anklager.

Tre av kvinnene stiller også opp til intervju hos Megyn Kelly. Under valgkampen antydet Trump at Kelly stilte ham kritiske spørsmål fordi hun hadde mensen.

Et titall kvinner har anklaget presidenten for seksuell trakassering over flere år. Trump selv avviser alle anklager.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Derfor har vi norske flagg på juletreet
Kjetil Wiedswangs julekalender: Skikken med å pynte juletreet med norske flagg har et krigersk opphav.
01:13
Publisert: