Det sier Ghosn i en video publisert tirsdag. Videoen skal være spilt inn kort tid før Ghosn ble pågrepet på nytt av påtalemyndigheten i Tokyo.

Videoklippet ble avspilt av hans advokater på en pressekonferanse. I klippet gjentar Ghosn at han ikke har gjort noe galt. Han sier videre at det hele er en konspirasjon mot ham og at hendelser er blitt «vridd og vendt på for å male et bilde av en grådig og diktatorisk person».

– Dette er et komplott, en konspirasjon, jeg er blitt dolket i ryggen, sier han i videoen.

– Frykt for sammenslåing

Pågripelsen 4. april kom som følge av at påtalemyndigheten etterforsker påstander om at Nissan-midler på minst 32 millioner dollar er blitt overført til en distributør i Oman. Ifølge en AFP-kilde med kjennskap til saken, skal deler av beløpet ha blitt brukt til å kjøpe en luksusbåt til Ghosns familie.

Ghosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

I videoen hevder Ghosn at konspirasjonen mot ham kommer av frykt for at det neste skrittet i samarbeidet mellom Nissan og Renault er sammenslåing. Ifølge Ghosn frykter noen mektige personer og bilprodusenten Nissan at de på den måten vil miste autonomi.

Fengslet til 14. april

19. november ble han pågrepet første gang, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.

Ghosn ble også anklaget av Renault for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale bilprodusenten hadde. Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottagelse i et av flere palass i Versailles utenfor Paris i 2016.

Ghosn vil etter den siste pågripelsen sitte fengslet til minst 14. april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.