– Vi kommer til å gjennomføre rakettester på en ukentlig, månedlig og årlig basis, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Han Song-ryol til BBC.

– Skulle USA våge å gå inn for en militær handling, er Nord-Korea klare til å svare på en hvilken som helst form for krig amerikanerne velger, sa Nord-Koreas ambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i FN mandag. Trusselen er et svar på advarslene fra USAs visepresident Mike Pence mot å fortsette de gjentatte testene av missiler.

– Tiden for strategisk tålmodighet er over, sa Pence, som besøker Sør-Korea som en del av en ti dager land reise i Asia. Visepresidenten forsikret Sør-Korea om at USA står ved deres side.

Kim In-ryong hevder at en pågående militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya som utføres av USA og Sør-Korea, er en historisk provokasjon.

– USA skaper en farlig situasjon der en kjernefysisk krig kan bryte ut når som helst.

Søndag utførte Nord-Korea en mislykket missiltest. Trolig eksploderte raketten etter 4–5 sekunder. Dagen før arrangerte regimet i Pyongyang en massiv militærparade i forbindelse med 105-årsdagen til Kim Il-sung. Under lørdagens militærparade ble det vist fram nær 60 missiler, inkludert det som mistenkes å være ballistiske missiler som kan skytes opp fra ubåter.

Nord-Koreas mål er å utvikle langdistansemissiler som skal kunne treffe USAs fastland, noe president Donald Trump har sagt at han vil sørge for å stanse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.