Alle de tre nøkkelindeksene på Wall Street startet i rødt terreng tirsdag. Årsaken var økt spenning i kjølvannet av Nord-Koreas oppskytning av et missil over Japan natt til tirsdag.

Europeiske børser var ned i overkant av en prosent tirsdag, etter bred nedgang i Asia før det.

Nord-Korea skjøt tidlig tirsdag morgen opp en missil som fløy over den nordlige japanske øyen Hokkaido og landet i havet på østsiden av landet.

– De har ikke skutt opp noe over Japan siden 1998, så dette er en stor krenkelse mot Japan og USA, sier Victor Cha, Nord-Korea-ekspert ved Center for Strategic and International Studies til Financial Times.

USAs president Donald Trump har etter oppskytningen sagt at «alle alternativer er på bordet».

Klokken 16 norsk tid kom de ferske forbrukertillitstallene for USA. Indeksen for forbrukernes forventninger var 122,9 i august, skriver TDN Finans. På forhånd var det ventet en indeks på 120,7, ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

Indeksen for foregående måned ble revidert til 120,0 fra opprinnelig rapporterte 121,1.

Indeksen er et mål på de spurte personenes nåværende situasjon og forventninger til sin privatøkonomiske situasjon de nærmeste seks månedene.

Dette kan ha medvirket til at amerikanske investorer ikke lot seg påvirke av Nord-Korea-situasjonen veldig lenge. Etter nærmere fire timer med handel var alle tre nøkkelindekser i pluss. Blant dagens vinnere var United Tech, som ifølge Reuters anonyme kilder skal være nærmere et oppkjøp av Rockwell Collins, et selskap som produserer deler til fly. United Tech-aksjen endte opp 2,9 prosent til 118,70 dollar.

Gravemaskinprodusenten Caterpillar steg 0,8 prosent til 116,01 dollar.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut: 

Se på DNtv:(Vilkår)

Evakuert i Texas: – Dette er galskap
«Harvey» fortsetter å herje Texas, og ennå kan vannstanden stige opptil fire meter, ifølge National Hurricane Center.
01:23
Publisert: