Fremmøteprosenten på 99,98 var en forbedring på 0.01 prosentpoeng i forhold til tallet som ble kunngjort etter valget i 2015.

Om det ikke har vært blanke stemmer, innebærer det også at 99,98 prosent av velgerne stemte på de samme kandidatene, gitt at det i alle valgkretser kun var én kandidat.

Politisk ritual

Det er bare de som er utenlands eller på havet, som ikke hadde anledning til å møte frem, ifølge det offisielle nyhetsbyrået KCNA, som la til at også gamle og syke kunne stemme i mobile valgurner.

Landets leder Kim Jong-un avla selv stemme i Nord-Hamgyong-provinsen, der han stemte for to kandidater til det lokale styret.

Valget som finner sted hvert fjerde år, er i bunn og grunn bare et politisk ritual for at myndighetene kan påberope seg et folkelig mandat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.