Sør-Koreas forsvarsdepartement meldte første at Nord-Korea hadde avfyrt et uidentifisert prosjektil fra Sinpo, en havneby på landets østkyst, mot Japanhavet. Ifølge meldingen fant oppskytingen sted klokka 6.40 lokal tid.

Det amerikanske forsvaret bekrefter at Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil, en mellomdistanserakett, men understreker at det ikke har vært å anse som noen fare for USA. Den fløy omkring 60 kilometer før den falt ned i Japanhavet.

Ingen kommentar

Oppskytingen kommer i forkant av det første møtet mellom Kinas president Xi Jinping og USAs president Donald Trump. Det er varslet at situasjonen rundt og forholdet til Nord-Korea blir et tema under møtet, og Trump har allerede sagt klart ifra at USA er forberedt på å ta seg av Nord-Korea på egen hånd.

Representantenes hus i USA godkjente mandag med overveldende flertall et lovforslag som erklærer at Nord-Korea støtter terrorisme samt en fordømmelse av landets atomvåpenprogram og utvikling av rakettsystemer.

Etter oppskytningen kom følgende uttalelse fra utenriksminister Rex Tillerson:

– USA har snakket nok om Nord-Korea.

Lover tiltak

USAs stillehavskommando lover å jobbe tett sammen med Sør-Korea og Japan for å opprettholde sikkerhet og stabilitet i regionen.

Oppskytingen kommer dagen etter at Nord-Korea advarte verden om at landet skulle vise sin styrke.

– Nå som USA oppildner til konfrontasjon ved å kvele Nord-Korea, har Nord-Korea ikke noe annet valg enn å komme med nødvendige motreaksjoner. Verden vil snart være vitne til hvilke betydelige skritt Nord-Korea vil gå til for å velte den heslige og hensynsløse sanksjonssvindelen, uttalte en talsperson i Nord-Koreas utenriksdepartement tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Den isolerte staten har trappet opp programmet sitt med seks rakettester hittil i år. De har også skrytt av hvordan Nord-Korea stadig nærmer seg målet om å kunne treffe amerikansk territorium med atomvåpen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.