Det amerikanske hangarskipet Carl Vinson nærmer seg nå Koreahalvøya, samtidig med at det ryktes at Nord-Korea planlegger en ny atomprøvesprengning denne uka.

Trump-administrasjonen har advart ledelsen i Pyongyang og sier at de forbeholder seg retten til å svare på det de oppfatter som provokasjoner, om nødvendig militært.

Kina, som regnes som en av Nord-Koreas få allierte, understreker at de er sterkt imot Nord-Koreas atomvåpenprogram, men advarer samtidig amerikanerne mot å trappe opp konflikten. Det var budskapet da president Xi Jinping mandag ringte Trump.

Ukjent svar

– Kina håper at partene kan vise tilbakeholdenhet og avstå fra handlinger som ytterligere kan bidra til å øke spenningen på Koreahalvøya, sa Xi, ifølge det statlige kinesiske kringkastingsselskapet CCTV.

Trumps svar på oppfordringen fra den kinesiske presidenten er ikke kjent, men de to diskuterte også Nord-Korea tidligere i måneden, både da Xi besøkte Trump i Florida og i en telefonsamtale etterpå.

Den forrige telefonsamtalen kom etter at Trump tvitret følgende: «Nord-Korea er på jakt etter bråk. Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, ville det være flott. Hvis ikke, vil vi løse problemet uten dem! USA.»

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Tom kha gai
Norges beste Thai-kokk, Terje Ommundsen lærer deg å lage ekte Thai-mat hjemme. Denne uka viser han hvordan du kan lage kyllingsuppen Tom Kha Gai.
01:19
Publisert: