Det sa hun i FNs sikkerhetsråds hastemøte onsdag. Haley sa også at Nord-Koreas utskyting av en ny interkontinental ballistisk missil bringer partene nærmere en krig USA ikke søker.

– Med dette valget (utskytingen) kommer et avgjørende valg for resten av verden, sa hun, og oppfordret alle land til å bryte diplomatiske og økonomiske forbindelser til Nord-Korea.

– Hvis krigen bryter ut, vil Nord-Korea bli fullstendig ødelagt, advarte hun.

Kina

Haley tok også til orde for USAs ønske om at Kina stopper all oljeeksport til Nord-Korea.

– Vi trenger Kina til å gjøre mer, sa hun og sa at landet og president Xi Jinping nå «har en mulighet til å gjøre det rette til fordel for alle land».

Sikkerhetsrådet diskuterte onsdag Nord-Korea for 13. gang i år. Visegeneralsekretæren i FN, Jeffery Feltman, sa at «ikke noe er mer truende for verdens fred og sikkerhet enn det som foregår i Nord-Korea nå».

Det var Japan, USA og Sør-Korea som ba om at Sikkerhetsrådet måtte diskutere den siste oppskytingen.

Sanksjoner

Missilet Nord-Korea testet tirsdag, er det sterkeste det lukkede regimet har testet. Den nye raketten skal tirsdag ha nådd en høyde på 4.400 kilometer over jordoverflaten. Hadde den fulgt en flatere bane, ville den trolig kunnet nå helt til østkysten av USA.

Regimet i Pyongyang har pådratt seg omverdenens vrede ved å utvikle atomvåpen og langtrekkende missiler.

FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd full stans i disse våpenprogrammene og har innført en rekke sanksjoner mot landet. De inkluderer eksportforbud for landets viktige tekstilindustri og begrensninger på Nord-Koreas import av olje og fossilt brensel.(Vilkår)

Donald Trump: Dette er stillheten før stormen
Trump møtte den amerikanske forsvarsledelsen og under en fotoseanse før middag med forsvarstoppene overrasket han pressekorpset med et spørsmål.
00:59
Publisert: