– Vi håper Sør og Nord kan sitte ansikt til ansikt og diskutere deltakelse for en nordkoreansk delegasjon i vinterlekene i Pyeongchang, samt andre temaer av gjensidig interesse for å styrke de koreanske båndene, sier Sør-Koreas gjenforeningsminister Cho Myoung-Gyon på en pressekonferanse tirsdag.

Nyheten ble kjent tirsdag morgen, bare en uke før den foreslåtte møtedatoen.

Forsonende tone fra Kim Jong-un

Forslaget kommer etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un anla en mer forsonende tone enn vanlig i sin nyttårstale. Han ga blant annet uttrykk for håp om fredfylte olympiske leker i Sør-Korea i februar og antydet nettopp at Nord-Korea kan sende en delegasjon til lekene.

Kim sier også at han er åpen for dialog med nabolandet i sør, melder nyhetsbyrået Reuters. Forholdet mellom de to landene – og mellom Nord-Korea og USA – har lenge vært svært anstrengt.

Formelt er Nord- og Sør-Korea fortsatt i krig, etter at Koreakrigen på begynnelsen av 1950-tallet endte med våpenhvile, men ingen fredsavtale.(Vilkår)

Logger av i ett år for å finne sin neste selskapsidé
Gründermilliardær Are Thraasdahl henter inspirasjon til nye selskaper på jordomreise. Etter salget av Tapad har han tatt med seg familien for å nyte et år på tur.
03:55
Publisert: