Nikki Haley advarte mot at nok en svak advarsel fra rådet ville være verre enn ingen advarsel i lys av Nord-Koreas gjentatte oppskytinger og provokasjoner. Samtidig oppfordret hun Kina, Japan og Sør-Korea til å sende kraftigere signaler til Pyongyang.

Det er blitt spekulert i om Washington ville fremskynde et krisemøte i FNs sikkerhetsråd, men Haley uttalte søndag kort og godt at det er feil.

– Det er ikke noe poeng i å ha et krisemøte hvis det ikke bidrar med noe av betydning, sa Haley og la til at Nord-Korea ha brutt alle resolusjoner rådet har kommet med uten å bli straffet for det.

- Verre enn ingenting

– Nok en sikkerhetsresolusjon som ikke øker det internasjonale presset mot Nord-Korea betydelig, er uten verdi. Faktisk er det verre enn ingenting, fordi det sender meldingen til den nordkoreanske diktatoren om at det internasjonale samfunnet ikke er villig til virkelig å utfordre ham, sa hun videre.

Nåværende FN-resolusjoner hindrer Nord-Korea fra å utvikle sitt rakettprogram og kjernefysiske forsøk, noe Pyongyang fullstendig har ignorert.

Haley sa også at Kina nå må avgjøre om landet endelig er villig til å gjennomføre FN-sanksjonene.

– Tiden for snakk er over, sa Haley.

To amerikanske bombefly fløy søndag over Koreahalvøya i det som blir sett på som en styrkedemonstrasjon etter Nord-Koreas prøveoppskyting av en rakett fredag.

Lover konkrete tiltak

Japans statsminister Shinzo Abe og president Donald Trump er enige om at de to landene må ty til nye tiltak for å takle Nord-Koreas våpentrusler.

– Jeg er helt enig med president Trump i at vi må innse at vi må ta ytterligere grep, sa Abe etter en telefonsamtale med presidenten.

Ifølge Abe, lovet Trump å gå til alle nødvendige skritt for å beskytte Japan.

– I sambandet med det sterke båndet mellom Japan og USA vil vi iverksette konkrete tiltak for å styrke vår forsvarsevne og gjøre alt vi kan for å sikre at befolkningen er trygg fra trusselen fra Nord-Korea, sa Abe.

Nåværende FN-resolusjoner hindrer Nord-Korea fra å utvikle sitt rakettprogram og kjernefysiske forsøk, noe Pyongyang fullstendig har ignorert.(Vilkår)

Her spionerer to nordkoreanske soldater på Erna
Bevæpnede nordkoreanske soldater spionerte gjennom vinduene da statsminister Erna Solberg (H) krysset grensen fra sør til nord fredag.
01:05
Publisert: