Nord-Korea kommer aldri til å bytte økonomisk handel med USA for å gi opp sitt atomprogram, heter det også i en uttalelse fra regimet ifølge nyhetsbyrået KCNA.

Det lukkede regimet avlyste også samtalene med naboen i sør, som skulle funnet sted onsdag. Det har fått Sør-Korea til å beklage avlysningen og samtidig forlange nye samtaler innen kort tid.

Delegasjoner fra de to landene skulle etter planen møtes til samtaler i fredshuset i grensebyen Panmunjom.

Militærøvelse

Tidligere skal misnøyen med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse vært årsaken til truslene om å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim og Trump.

Talsperson for det sørkoreanske gjenforeningsdepartementet Baek Tae-hyun sier at Nord-Koreas avlysning onsdag går mot ånden til forrige måneds interkoreanske toppmøte. Der ble Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in enige om fullstendig atomnedrustning på den koreanske halvøya.

Baek ville i uttalelsen ikke svare direkte på spørsmål om Sør-Korea tror Nord-Koreas avgjørelse kan påvirke toppmøtet mellom Kim og Trump.

USA vil fortsette forberedelsene

Det hvite hus er tilbakeholdent om meldingen om Nord-Koreas trusler om å droppe toppmøtet med Donald Trump og avlysningen av samtalene med naboen i sør.

– Vi er klar over meldingene fra sørkoreanske medier. USA vil se på hva Nord-Korea har sagt og fortsette å samkjøre med våre allierte, sa Det hvite hus' talsperson Sarah Sanders.

Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at det vil forsette med forberedelsene til toppmøtet, som etter planen skal finne sted i Singapore 12. juni.

Toppmøtet blir holdt etter flere måneder med intenst diplomati, der Sør-Koreas president Moon Jae-in har spilt en nøkkelrolle.

I slutten av april møttes de to koreanske lederne til et historisk toppmøte på grensen mellom de to landene.(Vilkår)

Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor Israel jubler og Palestinerne raser
Slik forklarer DNs Kjetil Wiedswang hvorfor det å flytte USAs ambassade i Israel til Jerusalem skaper konflikt.
01:11
Publisert: