Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA onsdag, mens spenningen stiger på den koreanske halvøya.

Utenom det vanlige, avfyrte Nord-Korea mandag to kortdistanseraketter mens Sør-Korea og USAs årlige felles militærøvelse pågikk. Øvelsene ble i år gjennomført i en nedtonet form og til tross for advarsler fra Nord-Korea om at gjennomføring av øvelsene ville sette det skjøre fredsdiplomatiet og kjernefysiske forhandlinger i regionen i fare.

Har krigskapasitet

KCNA opplyser at Kim fulgte med på utskytningen av de to rakettene tidlig tirsdag, og at de bekreftet landets «krigskapasitet» for en ny type målsøkende raketter.

– Kim Jong-un bemerket at militær handling er en anledning til å sende en passende advarsel til amerikanske og sørkoreanske myndigheter om den felles militære øvelsen som nå pågår, opplyser KCNA.

De to uidentifiserte rakettene ble avfyrt fra nordvestkysten av Nord-Korea opp til en høyde av rundt 37 kilometer. Begge fløy 450 kilometer tvers over landet før de havnet i havet utenfor østkysten, mellom Nord-Korea og Japan. Det var fjerde par med raketter på 12 dager som er testet.

Taus Trump

FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å utføre prøveoppskytinger av ballistiske missiler, og oppskytingene blir generelt fordømt av de europeiske medlemmene av Sikkerhetsrådet.

I motsetning til tidligere har Donald Trump i flere tweeter bagatellisert oppskytingen av kortdistansemissiler de siste ukene, dog ikke kommentert de to siste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.