Nord-Korea har sprengt samarbeidskontoret i Kaesong i luften, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Sør-Koras gjenforeningsdepartement bekrefter at kontoret er ødelagt. Det lå i nærheten av industriområdet i Kaesong, ikke langt fra grensa mot Sør-Korea.

Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, Kim Yo-jong, sa at «det ubrukelige» samarbeidskontoret om ikke lenge ville ligge i ruiner.

I forrige uke truet Nord-Korea med å kutte all kontakt med nabolandet. Nordkoreanerne har også reagert uvanlig sterkt på at sørkoreanske aktivister sender løpesedler med luftballonger over grensa mot Nord-Korea.

Flere analytikere har uttalt at Nord-Korea trolig har trappet opp retorikken fordi nedrustningssamtalene med USA har kjørt seg fast.

Nord-Korea truet nylig med å ødelegge bygningen med kontoret, etter at forholdet mellom landene har surnet ytterligere i det siste.

Folk i nærheten skal ha hørt eksplosjonen og sett røyk. Byen ligger nær grensen mot Sør-Korea.

Nord-Korea truer med å sende soldater inn i demilitariserte områder langs grensen mot Sør-Korea.

Nord-Korea truer med å gå inn i demilitarisert grensesone

– Planen er å rykke inn i sonene som ble demilitarisert under avtalen mellom nord og sør, og å gjøre frontlinjen om til en festning og ytterligere styrke de militæres årvåkenhet mot sør, uttalte hæren tirsdag.

Sørkoreanske medier melder at det kan dreie seg om et område rundt den vestlige grensebyen Kaesong, og ved Kumgangfjellet på østkysten.

Nord-Korea har truet med å kutte all kommunikasjon, og har også truet med militær hevn, etter at aktivister skal ha sendt 50.000 flyveblad over grensen til Nord-Korea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.