Avgjørelsen fra Nord-Korea om å kutte direkte telefonforbindelser, kommunikasjon og samarbeidsprosjekter med naboen i sør markerte et tilbakeskritt i arbeidet for å få nordkoreanerne til å droppe atomvåpenprogrammet sitt.

Nord-Korea formidlet tydelig sine tanker om kritikk fra USA via det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag.

Generaldirektør Kwon Jung-gun i Nord-Koreas utenriksdepartement sier USAs «tosidige holdning» til de koreanske landene er motbydelig, og at Washington burde holde munn og først og fremst passe sine egne saker, om de ønsker å unngå å oppleve noe «hårreisende» og sikre at presidentvalget i november går uten problemer.

Den utvetydige trusselen kommer bare to dager før toårsdagen for toppmøtet for president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore, som var første gang øverste ledere i de to landene møttes.

Også FNs generalsekretær António Guterres har gått ut og beklaget at Nord-Korea nå har brutt kontakt med Sør-Korea og at landet også fysisk skal ha ødelagt kommunikasjonslinjene, som FN påpeker er nødvendige for å unngå misforståelser og feilberegninger.

Også FN trekker frem at juni er en spesiell måned for gjenforening og møter USA og Nord-Korea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.