Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea, ifølge Reuters.

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un undertegnet en erklæring på toppmøtet i Singapore 12. juni 2018. Der forpliktet Kim seg til å arbeide for full atomnedrustning på Koreahalvøya. Det har ikke gått så bra.

På dagen to år etter uttaler Nord-Korea at landets myndigheter ikke ser noe poeng i å vedlikeholde et personlig forhold mellom Kim og Trump hvis USA fortsetter sin fiendtlige strategi mot landet.

– USAs politiske linje viser at Washington fortsatt er en trussel på lang sikt mot den nordkoreanske staten og dens befolkning, og Nord-Korea vil utvikle mer pålitelige militære styrker for å komme den trusselen i møte, sa utenriksminister Ri Son-gwon i en uttalelse.

Etter møtet i 2018 var det en periode der tonen syntes å være svært så god, med et andre møte i februar 2019. Det endte imidlertid uten at noen avtale ble signert, etter at krav om hevelse av sanksjoner ikke ble imøtekommet før Nord-Korea hadde gått med på å avslutte atomvåpenprogrammet sitt først.

Ri sier at i ettertid ser det ut til at Trump-administrasjon kun var ute etter å vinne politiske poeng på hjemmebane og samtidig isolere og kvele Nord-Korea.

USA har ikke kommentert uttalelsene fredag fra Nord-Korea. Torsdag sa en talsperson for utenriksdepartementet i USA til Sør-Koreas nyhetsbyrå Yonhap at amerikanerne fortsatt er opptatt av dialog med Nord-Korea, og er åpne for en «fleksibel tilnærming for å oppnå en jevnbyrdig avtale».

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.