Leder Kim Jong-un i Nord-Korea har kunngjort at han vil by på en «julegave» dersom USA ikke kommer med innrømmelser i de fastlåste samtalene om atomvåpen. Uttalelsen tolkes som en dårlig skjult trussel.

General Charles Q. Brown sier til det amerikanske nyhetsnettstedet Defense One at «gaven» kan være en test av et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM).

Har utført flere tester

– Det jeg forventer, er at gaven blir en eller annen form for et langtrekkende ballistisk missil. Spørsmålet er om den kommer julaften, om den kommer første juledag, eller om den kommer etter nyttår? sier Brown.

Nord-Korea har utført flere tester ved oppskytingsanlegget Sohae i desember, og det har skutt ut en rekke missiler de siste ukene.

USAs spesialutsending til Nord-Korea, Stephen Biegun, har omtalt Nord-Koreas krav til USA som unødvendige og fiendtlige, men holder likevel døren åpen for nye forhandlinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.