Beslutningen ble tatt under en videokonferanse tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. Nord-Koreas leder Kim Jong-un og en rekke militære ledere deltok.

Hva slags militære planer det var snakk om, er uklart. Men Nord-Korea har truet med å gjenoppta militære øvelser nær grensa mot Sør-Korea.

En annen mulighet kan ha vært å sende marinefartøyer inn i et omstridt grenseområde mellom landene til sjøs, skriver nyhetsbyrået AP.

Det har vært økende spenning mellom de to nabolandene etter at politiske aktivister i Sør-Korea har sendt et stort antall flygeblader over grensa med luftballonger, skriver Reuters. Flygebladene inneholder kritikk av det nordkoreanske regimet.

Nord-Korea mener dette er i brudd med en avtale mellom de to landene som skal forhindre militær konfrontasjon.

Som en form for gjengjeldelse valgte Nord-Korea nylig å sprenge en bygning der det lå et samarbeidskontor for de to koreanske statene.

I helgen meldte KCNA at nordkoreanerne også vil svare med samme mynt og sende egne flygeblader i retur.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.