Oppskytingen mandag av det som blir beskrevet som «tre uidentifiserte prosjektiler» av de sørkoreanske forsvaret, skjer en uke etter at Nord-Korea sist skal ha skutt opp to kortdistanseraketter.

Det tre oppskytningene ble gjort fra en by i provinsen Sør-Hamgyong, og det sørkoreanske forsvaret følger med på om det blir gjennomført flere oppskytninger.

De siste dagene har Kim Jong-un overværet øvelser med artillerisystem i det som var Nord-Koreas første våpentest siden november.

Sør-Korea og europeiske land har fordømt oppskytningene, mens Nord-Korea har svart med å si at landet har rett til å drive militærøvelser.

Forhandlingene mellom Nord-Korea og USA står i stampe etter at Kim Jong-un og Donald Trump ikke ble enige på et tidligere toppmøte mellom de to i Hanoi i Vietnam.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.