Et spesialtog med ni vogner forlot onsdag morgen stasjonen i hovedstaden Seoul med rundt hundre sørkoreanere, inkludert en rekke offentlige personer og fem personer født i Nord-Korea. Reisen til grensebyen Kaesong tar rundt to timer.

Seremonien finner sted til tross for at samtalene og arbeidet for en kjernefysisk nedrustning har stått på stedet hvil i flere måneder. Sør-Korea har understreket at seremonien ikke betyr at arbeidet med å faktisk åpne vei- og jernbaneforbindelser er i gang, men at landene fremdeles forplikter seg til å jobbe mot at dette skal skje.

Teknisk sett er nabolandene fremdeles i krig med hverandre. Våpenhvile ble inngått etter krigen, som varte fra 1950 til 1953.

Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un ble enige om å avholde seremonien innen utgangen av året da de møttes på sitt tredje toppmøte i Pyongyang i september. For at ikke arrangementet skulle føre til at Sør-Korea bryter de internasjonale sanksjonene mot Nord-Korea, måtte FN utstede en spesialtillatelse for at toget og diverse materialer kan føres over grensen og inn i det isolerte regimet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.