Bilsalget faller videre i Kina

Bilsalget i Kina falt med nesten 10 prosent i fjor som følge av handelskrigen med USA og brems i landets økonomiske vekst.

Mindre optimisme blant forbrukerne og lavere etterspørsel etter elektriske kjøretøy får skylden for at bilsalget i Kina går ned andre år på rad.

Det totale salget av kjøretøy gikk ned med 8,2 prosent fra 2018 til 2019. Salget av biler av typen suv, sedan og varebiler gikk ned med 9,6 prosent i samme periode. Nedgangen begynte i 2018, med et fall på 4,1 prosent fra det foregående, etter to tiår med eksplosiv vekst. Den ble utløst av handelskrigen med USA. (DN Investor)

Flere flyr Lufthansa

Lufthansa fraktet 9,86 millioner passasjerer i desember, som gir en vekst på 2,3 prosent på årsbasis i 2019 på 145,19 millioner passasjerer.

Det skriver Lufthansa i en melding mandag. (DN Investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.