Flere kvinner har i løpet av de siste årene anklaget den profilerte filmprodusenten Harvey Weinstein for årelang seksuelle trakassering og misbruk.

Onsdag skriver The New York Times at Weinstein og hans konkursrammede filmstudio er blitt enig med flere av kvinnene om en avtale på 25 millioner dollar. Dette tilsvarer omtrent 225 millioner kroner. Ifølge avisen inkluderer ikke avtalen at Weinstein trenger å innrømme noen ting eller betale summen privat. Avisens kilder er advokater som er involvert i forhandlingene.

Avtalen skal være godkjent av alle de største partene som er involvert i forhandlingene. Mer enn 30 skuespillere og tidligere ansatte av produsenten har gått sammen om et søksmål der anklagene spriker fra trakassering til voldtekt. Forliket er avhengig av en godkjennelse fra retten, og vil bli betalt av forsikringsselskapene til Weinsteins filmselskap. Selskapet er nå i konkursbehandling og kravet fra kvinnene er en del av et større oppgjør, skriver The New York Times.

Talspersoner for Weinstein har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor avisen.

Anklagene mot Weinstein kom første gang frem i lyset 5. oktober 2017 da New York Times publiserte en artikkel om at filmprodusenten i flere tiår hadde betalt anklagere for å ikke gå ut med informasjonen offentlig.

Fem dager senere publiserte magasinet The New Yorker en ny artikkel, der flere kvinner anklaget ham for voldtekt. Weinstein ble arrestert i mai 2018, men senere løslatt gjennom en kausjon på én million dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.