Odebrecht har de siste årene vært under kontinuerlig etterforskning for en serie med korrupsjonssaker.

I 2017 ble det slått fast at entreprenørselskapet over en periode på ni år betalte nesten 30 milliarder kroner i bestikkelser til politikere og andre fremstående personer over hele Latin-Amerika. I bytte fikk de lukrative kontrakter med myndighetene.

Sakene har rammet selskapet hardt og ført til dramatiske kutt i staben som tidligere var 180.000 ansatte. I dag arbeider om lag 48.000 personer i Odebrecht.

Til retten

Mandag gikk selskapet til retten for å be om konkursbeskyttelse mens det arbeider med å rydde opp i gjelden på 113 milliarder kroner.

I begrunnelsen som er gitt, peker selskapet på at tidene har vært vanskelige etter at korrupsjonssakene ble avdekket.

Blant annet skriver selskapet at det har vært vanskelig å få kreditt og nye oppdrag på grunn av at selskapets renommé er blitt rammet på grunn av feilene som er blitt begått og for at det har samarbeidet med domstolene.

Flere andre datterselskaper i konsernet er allerede beskyttet av en tilsvarende konkursbeskyttelse som nå også entreprenørvirksomheten ber om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.