Som det eneste landet vil USA på det årlige ministermøtet i Paris 7. til 8. juni ikke gi sin tilslutning til en slutterklæring som sier det samme om frihandel som OECD alltid har gjort.

Danmark leder årets ministermøte, og den danske OECD-ambassadøren Klavs A. Holm irriterer seg over det amerikanske sololøpet.

– Det er ikke et godt tegn at USA forlater frihandelslinjen som man fra amerikansk side har vernet om siden andre verdenskrig, sier Holm.

Dramatiske forhandlinger

OECD er den vestlige verdens organisasjon for økonomisk integrasjon og har blant annet til hensikt å fremme vekst og sosial velferd. 

De til tider dramatiske forhandlingene om OECD-møtets slutterklæring endte denne gangen med en tekst der de 35 medlemslandene ikke mener noe felles om frihandel.

– Jeg kan ikke huske at det har vært en OECD-tekst uten full enighet om handel, sier Holm.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.