Søndag la kinesiske myndigheter frem ferske PMI-tall. De viser en økende aktivitet i økonomien. PMI-indeksen for servicesektoren steg fra 54,3 til 54,8 sammenlignet med februar, skriver Reuters. Tjenestesektoren er raskt voksende i landet og står for over halvparten av Kinas økonomi. De sammensatte PMI-tallene, som består av på tjenester- og industri, steg fra 52,4 til 54.

PMI-tall er blant de mest fulgte nøkkeltallene for investorer og måler vareflyt i selskapene. Verdier på over 50 indikerer økt aktivitet i økonomien.

De ferske tallene gir noe pusterom for en kinesisk økonomi som har hatt en lavere vekst enn på lenge. I 2018 viste offisielle tall en vekst i økonomien på 6,6 prosent. Dette er drømmetall for de fleste av verdens land, men i Kina er dette laveste veksten siden 1990. Økonomiske nøkkelstatistikker for årets to første måneder viser den svakeste veksten i industriproduksjonen på 17 år. Eksporten falt med over 20 prosent i februar. Tidligere i mars var lands statsminister klar på økonomien hadde større problemer enn på lenge.

– Det stemmer at Kinas økonomi har møt nytt, nedadgående press i det siste. Dette skjer samtidig som at veksten i verdensøkonomien er under press, sa Li Keqiang.

Dette skjer samtidig som det foregår forhandlinger mellom USA og Kina. Senest fredag var en amerikansk delegasjon på plass i Beijing for å forhandle om mulige løsninger. Den siste tiden har det kommer positive signaler fra partene.

– Nå nærmer det seg en avtale, men vi er ikke helt i mål, sa Larry Kudlow, som er president Donald Trumps økonomiske rådgiver, under en tale i Washington på torsdag.

Han hadde likevel ikke noe hastverk.

– Det er ikke satt tidsfrister. Dette er avhengig av hva vi blir enige om og hvordan dette kan håndheves. Om det tar uker eller måneder så er det greit. Vi må få på plass en fantastisk avtale som fungerer for USA. Det er det overordnede målet, sa Kudlow.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.