Forslaget til statsbudsjettet for neste år ble lagt frem for den greske nasjonalforsamlingen onsdag.

I utgangspunktet hadde regjeringen varslet ytterligere kutt i pensjonene i 2019. Men i stedet blir pensjonene liggende på dagens nivå.

Grunnen er at landets økonomi virker sterkere enn tidligere antatt. I statsbudsjettet legges det opp til et overskudd på 3,5 prosent, når utgifter til betjening av gjeld holdes utenom.

Europakommisjonen og andre kreditorer som har lånt Hellas penger, har derfor godtatt at det planlagte pensjonskuttet droppes.

Hellas har i en årrekke mottatt store mengder økonomisk krisehjelp, men den siste krisepakken ble avsluttet tidligere i år.

Neste år venter myndighetene en økonomisk vekst på 2,5 prosent. Dette er høyere enn den forventede gjennomsnittlige veksten i eurosonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.