En rekke europeiske medier har nylig avslørt at investorer og banker har unnlatt å betale skatt på utbytte.

Ifølge SVT går skattesvindelen ut på å gjennomføre en rekke kompliserte aksjehandler i selskaper på samme dag som de betaler ut aksjeutbytte, og på den måten få tilbakebetalt skatt man aldri har betalt inn. Det handler altså ikke om å minimere sin egen skatt, men om å få utbetalt skattepenger man aldri har betalt inn, skriver den svenske kringkasteren.

Norge er nevnt blant de rammede landene, men i langt mindre grad enn andre. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT ble det stanset ti svindelforsøk på til sammen 380 millioner kroner, etter tips fra danske myndigheter. Norge «slapp unna» storsvindelen med et tap på 600.000 svenske kroner, skriver byrået. Det tilsvarer omlag 550.000 norske.

Belgia ble rammet for en sum på to milliarder. I den mest aktive svindelmåneden, i mai 2015, ble danskene tappet for 35 millioner kroner - per time.

Blant bankene som skal være involvert er Barclays, Meryll Lynch, JP Morgan, Morgan Stanley, BNP Paribas, Banco Santander, Macquaire Bank og Deutsche Bank, skriver danske Politiken og DR.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: