De to landene driver separate, men til dels overlappende militæroperasjoner i Syria. Generalløytnant Jeffrey Harrigian, som leder det amerikanske luftforsvarets hovedkommando, sier generaler fra USA og Russland har en egen direktelinje for å unngå konflikter og uhell.

Det var i utgangspunktet personell med lavere rang som betjente direktelinjen, som ble opprettet i 2015, etter at Russland gikk inn i krigen i Syria for å støtte regimet president Bashar al-Assad.

Den direkte kontakten har blitt stadig viktigere etter hvert som regjeringsstyrkene har vunnet flere seire over opprørsgrupper vest i Syria. Russland og USA benytter kanalen til å holde hverandre underrettet om hvor de har luft- og bakkestyrker.

– Vi må øke innsatsen for å unngå konflikt med russerne, etter hvert som vi har stadig mindre luftrom å bevege oss i, forklarer Harrigian. Begge sider vil unngå sammenstøt i luften eller at de i vanvare bomber hverandres folk på bakken.

– Selv om vi ikke gir russerne spesifikke detaljer, så forsikrer vi oss om at de vet hvor vi er når vi slåss mot fienden, sier han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

Redaktører

Kontakt

Tips oss