Ifølge NOC har eksporten fra al-Hariga-terminalen i Tobruk og Zuwetina-terminalen øst i Libya stanset opp, men der et ikke kjent hvorfor.
Al-Hariga og Zuwetina var blant fire terminaler som ble erobret av militssoldater under kommando av opprørsgeneralen Khalifa Haftar i forrige måned. Eksporten fra de to andre terminalene, Ras Lanuf og al-Sidr, stanset 14. juni.
Rivaliserende militsgrupper har kjempet om kontroll over Libyas oljeanlegg og ressurser siden 2011, da landets leder Muammar Gaddafi ble styrtet av opprørere med luftstøtte fra Norge og andre land.
OPEC-landet har siden vært preget av kaos og anarki og har flere rivaliserende militser, regjeringer og nasjonalforsamlinger.
Oljenæringen er ryggrad i Libyas økonomi, men produksjonen falt med mer enn to tredeler til under 500.000 fat om dagen etter Gaddafis fall.
Holder på oljeaksjene
Analytiker i Sparebank 1 Markets, Petter Kongslie, forteller at Libyas oljeproblemer har påvirket deres portefølje.
– Selv om Donald Trump prøver å presse ned oljeprisen for å bedre økonomien til den amerikanske konsumenten og foreløpig ser ut til å klare det, kom det i helgen nyheter om at Libya har problemer ved fire havner som har gjort at 850 tusen fat har blitt borte fra tilbudssiden, skriver Kongslie til DN.
Analytikeren mener at problemene i Libya kombinert med utfordringene i Venezuela, Iran, og en flat utvikling i Permian påvirker sterkt globalt.
– Det betyr at man spiser av store deler av ledig kapasitet globalt. Konklusjonen er dermed at vi er komfortable med vår overeksponering mot olje og ser for oss press på oljeprisen oppover i det korte bildet, sier Kongslie.
I Sparebank 1 Markets sin portefølje denne uken finner man; Spectrum, Golden Ocean Group, Norwegian,Norwegian Finans Holding, og Subsea 7.(Vilkår)