Det skriver NBC News.

I utgangspunktet skulle seksuelt innhold, men ikke nakenbilder, forbys på plattformen fra 1. oktober. Mye av innholdet på OnlyFans har lenge vært pornografiske bilder og videoer, og sexarbeidere har brukt plattformen som et trygt sted for å dele innhold.

Da beskjeden om forbudet kom 20. august, forklarte OnlyFans det med at partnere som håndterer overføring av penger for nettstedet, ikke lenger ville assosieres med slikt innhold.

– Vi har fått de nødvendige løftene som lar oss støtte de mange skaperne som bruker oss, og har stanset våre planlagte regelendringer 1. oktober. OnlyFans står for inkludering og vil fortsatt tilby et hjem til alle innholdsskapere, skriver selskapet i en tweet.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) reagerer sterkt på at OnlyFans snur i synet på seksualisert innhold.

– Er det virkelig mulig? Det er utrolig kritikkverdig at OnlyFans nå snur. Det sender et signal om at de ikke forstår alvoret. Utviklingen med vold og grove overgrep blant barn og unge, deling av nakenbilder og materiale av barn via nettsider og sosiale medier er sjokkerende og alvorlig. Jeg er veldig bekymret for hva dette gjør med barn og unges oppvekst, og særlig bekymret hvis bilder og materiale blir spredt slik at de unge mister kontrollen, sier Ropstad i en uttalelse.

Ifølge egne tall har OnlyFans drøyt 130 millioner brukere, 2 millioner som legger ut innhold, og har utbetalt over 44 milliarder kroner til de som legger ut bilder og videoer på nettsiden.

– BBC har avdekket at OnlyFans egne moderatorer daglig kommer over overgrep og utnyttelse. Vi vet at det er et gjentagende problem at bilder og videoer av overgrep mot barn blir delt. Nå viser de at de er mer opptatt av pengene enn å forebygge ulovlig vold og overgrep mot blant annet barn. Det er ikke til å tro, påpeker KrF-statsråden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.