Den britiske avisen skriver tirsdag at den fra sentrale kilder får opplyst at Paul Manafort flere ganger har besøkt Wikileaks-topp Julian Assange på Ecuadors ambassade i London, der Assange sitter i frivillig asyl i frykt av å bli utlevert til USA.

Ifølge The Guardian fikk Assange første gang besøk av Paul Manafort i 2013, deretter i 2015 og siste gang «rundt mars 2016».

Styrker mistanke

Få dager senere ble det kjent at Manafort sluttet seg til Trumps valgkampstab og i mai overtok han som valgkampleder.

Manaforts angivelige møter med Assange styrker ifølge The Guardian mistanken om en direkte forbindelse mellom Trumps valgkampstab og WikiLeaks, som rett før det amerikanske presidentvalget lekket tusenvis av eposter russisk etterretning hadde stjålet fra Demokratene og deres presidentkandidat Hillary Clinton.

Benekter møte

WikiLeaks benekter i flere Twitter-meldinger at det fant sted noen møter mellom Assange og Manafort, og Manaforts besøk er heller ikke loggført av ambassaden - og sa seg villig til å vedde mot The Guardian om at historien ikke stemmer. I potten: Én million dollar og redaktøren som godkjente sakens «hode».

Manafort sier i en uttalelse til The Guardian at opplysningene er 100 prosent falske.

- Jeg har aldri møtt Julian Assange eller noen knyttet til ham. Jeg har aldri blitt kontaktet av noen knyttet til Wikileaks, enten direkte eller indirekte. Jeg har aldri kontaktet Assange eller Wikileaks om noe som helst. Vi vurderer alle rettslige muligheter mot The Guardian som gikk videre med denne saken selv etter at mine representanter gjorde dem oppmerksomme på at den var falsk, sier Manafort i uttalelsen.

Ifølge The Guardians kilder varte det siste møtet mellom de to i 40 minutter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.