43 mennesker var mandag funnet omkommet i det store jordskredet som rammet utenfor byen Itogen på øya Luzon nord på Filippinene.
Hundrevis av politifolk, soldater og pårørende leter fortsatt i jordmassene etter mellom 40 og 50 savnede, men håpet om å finne flere overlevende er trolig ute.
Alle de savnede er med 99 prosents sikkerhet døde, sier borgermesteren i Itogen, Victorio Palangdan.
Trosset advarsler
Ofrene, som var fattige gruvearbeidere og deres familiemedlemmer, hadde søkt ly for det voldsomme uværet i et kapell, til tross for at de hadde fått beskjed om å evakuere fra området.
– De bare lo av politifolkene som forsøkte å fjerne dem, sier Palangdan.
Tyfonen Mangkhut kostet også minst 22 andre livet på Filippinene, før den fortsatte sin ville ferd mot Hongkong og det sørlige Kina der rundt 2,5 millioner mennesker er evakuert i Guangdong-provinsen og på øya Hainan.
Uværet er nå nedgradert til tropisk storm, men det kommer likevel meldinger om omkomne. Minst fire mennesker har ifølge myndighetene mistet livet, tre av dem etter å ha blitt truffet av trær som falt. Flere hundre er skadd.
Store skader
I Hongkong er det ikke meldt om omkomne, men 300 mennesker er skadd, og myndighetene beskriver ødeleggelsene som «alvorlige og omfattende».
Uværet fikk skyskrapere til å svaie, og mange vinduer ble knust da steiner og bygningsmateriell føk gjennom luften.
Ifølge Hong Kong Observatory er Mangkhut den kraftigste tyfonen som har rammet byen siden 1979, med vindkast på opptil 54 sekundmeter. Andre kilder har meldt om vindkast på opptil 65 sekundmeter.
Mandag slet mange innbyggere med å komme på jobb ettersom veier er sperret av trær, gjørme og vrakgods. Skolene var stengt, bussrutene innstilt, og lokaltogene ble hindret av trær som har falt over sporene.
I Victoria Park midt i byen har hundrevis av trær falt over ende, mens andre områder er enten oversvømmet eller dekket av mengder av stein, bygningsrester og glass.
Uværet rammet også Macau, der alle de 42 kasinoene for første gang i historien måtte holde stengt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.