Orkanen Harvey slapp ned 125 centimeter regn på de lavtliggende områdene rundt kysten i Texas på en uke, drepte rundt 50 mennesker og forårsaket skader for rundt 180 milliarder dollar i regionen. 

Aner ikke hva som venter dem

Mandag kveld opphevet myndighetene evakueringsordren i området rundt en kjemisk fabrikken og et større oljerør. Flommen forårsaket eksplosjoner i området, og innbyggerne er ikke sikker på hva som møter dem når de drar tilbake, skriver Reuters.com.

– Det kan være fullt av slanger der, for alt vi vet. Vi aner ikke hva som er der, sier Paul Mincey, som bor i området sammen med sin samboer. 

Som andre beboere i området, er Mincey spent på å se hva slags skader vannet har gjort på eiendommen, og starte arbeidene for å rydde opp. 

150 000 hjem skadet

De håper på å få finansiell støtte til gjenoppbyggingen fra myndighetene. Det spørsmålet blir det første Washington-politikerne tar tak når de kommer tilbake til Senatet og Kongressen etter en måned lang sommerferie i morgen. 

190 000 hjem ble skadet, og ytterligere 13 500 fullstendig ødelagt. Rundt 33 000 mennesker søkte tilflukt i ulike evakueringstider i Texas, ifølge Reuters. com. 

Starter oljeproduksjon

Oljeprisen har falt den siste tiden siden mye av produksjonen måtte stoppe på grunn av flommen. Mandag sier Colonial Pipeline at de vil restarte en del av produksjonen av diesel, og at bensinproduksjon kan starte opp tirsdag. 

l(Vilkår)

Texas tørker opp: Fikk huset oversvømt for tredje gang
Harry Duffey fikk hjemme sitt oversvømt for tredje gang da ekstremværet Harvey herjet i Texas.
00:43
Publisert: