I noen minutter hersket det full forvirring om hvem som hadde vunnet kveldens gjeveste pris, og fra scenen ble det gjentatte ganger sagt at «dette er ikke en spøk». Etter mye om og men fikk til slutt «Moonlight» og folkene bak Oscar-statuetten.

Kveldens største vinner ble likevel «La La Land», som sanket til sammen seks priser.

 Jimmy Kimmel (til venstre) og Warren Beatty ler etter rettelsen av hvem som vant Oscar for beste film. La La Land ble først utropt, men det var Moonlight som vant.
 Jimmy Kimmel (til venstre) og Warren Beatty ler etter rettelsen av hvem som vant Oscar for beste film. La La Land ble først utropt, men det var Moonlight som vant. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB scanpix)

To konvolutter

Det var skuespiller og regissør Warren Beatty som først utpekte «La La Land» som vinner. Han tok senere mikrofonen og forsøkte å forklare hva som hadde skjedd.

–Da jeg åpnet konvolutten, sto det Emma Stone og «La La Land», sa han. Stone hadde tidligere fått prisen for beste kvinnelige hovedrolle i nettopp «La La Land».

Det var da to røde konvolutter som sirkulerte på scenen, og den riktige ble til slutt holdt opp foran kamera.

I tillegg til prisen for beste film, fikk «Moonlight» også priser for beste tilpassede manus og for beste mannlige birolle, som gikk til Mahershala Ali.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.