Én person er død, opplyser myndighetene. I tillegg er 18 personer skadd, blant dem fem med alvorlige brannskader, opplyser Røde Kors' talskvinne Sonja Keller og en talsmann for brannvesenet.

Eksplosjonen skjedde klokken 8.45. Den utløste en brann med store flammer. Varmeutviklingen var så stor at biler som sto parkert utenfor anlegget, delvis smeltet. Et større område rundt terminalen ble sperret av, og folk ble bedt om å holde seg unna. Etter noen timers innsats fra 240 brannmannskap var brannen slukket.

De materielle skadene er store, opplyser Armin Teichert, talsmann for operatørselskapet Gas Connect Austria.

Politiet opplyser at eksplosjonen skyldtes tekniske årsaker og at en granskning nå er i gang.

Gasseksplosjonen skjedde på landets viktigste gassanlegg i Baumgarten an der March, som ligger øst for Wien, nær grensen til Slovakia. Anlegget er hoveddistributør for naturgass som importeres fra Russland, Norge og andre land. Der blir gassen sendt videre til andre europeiske land. Anlegget transporterer om lag én tidel av all gass som brukes på det europeiske markedet.

Leveransene til Østerrike, Tyskland og Frankrike er ikke blitt berørt av eksplosjonen, men det kan bli problemer med gassleveransene via rørledningen som går til Italia, Slovenia og Kroatia, opplyser Teichert.(Vilkår)