Qureshi sier at FNs sikkerhetsråd i Islamabad ble orientert om «planen» for to dager siden.

– Vi har troverdig etterretning som viser at India har laget en ny strategi som tilsier at Pakistan kan bli utsatt for aggresjon mellom 16. april og 20. april, hevder han.

– Jeg sier dette med en ansvarsbevissthet, for jeg er klar over den ansvarstunge posisjonen jeg har. Jeg vet at mine ord vil skape overskrifter over hele verden, tilføyer Qureshi.

Kashmir-konflikt siden 1947

Talsmann Raveesh Kumar i Indias utenriksdepartement avviser påstandene som uansvarlige og absurde.

Han anklager Qureshi for å forsøke å skape krigshysteri.

De to landene har vært i konflikt om regionen Kashmir siden de ble selvstendige i 1947. Striden utløste kriger i 1947, 1965 og 1999. Konflikten våknet til liv i februar etter et voldsomt terrorangrep mot paramilitære indiske styrker i Kashmir. India svarte med en rekke luftangrep, før Pakistan skjøt ned minst ett indisk jagerfly.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.