– Vi oppfordrer deg til å vise globalt lederskap, vi trenger USA på laget. Hilsen dine nordiske venner, skrev Solberg på Twitter torsdag kveld, kun halvannen time før det var ventet at Trump ville avsi sin endelige dom over den globale klimaavtalen.

Sammen med sine fire nordiske statsministerkolleger har hun undertegnet et felles brev til Trump der de innstendig ber ham om å stå ved klimaavtalen.

– I Paris, i desember 2015, ble globale ledere enige om en forpliktelse. Til våre barn. Til framtidige generasjoner. Til verden. Vi må redusere global oppvarming. Effektene er allerede synlige i alle deler av vår planet, skriver Lars Løkke Rasmussen, Juha Sipilä, Bjarni Benediktsson, Erna Solberg og Stefan Löfven i brevet.

– Det er svært viktig at alle parter holder seg til Parisavtalen. Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å utvise globalt lederskap – og treffe den riktige beslutningen, skriver statsministerne videre.

Trump har varslet at han vil komme med sin beslutning om Parisavtalen torsdag kveld klokka 21 norsk tid. På forhånd har kilder i Det hvite hus sagt til flere amerikanske medier at han mest sannsynlig ville trekke USA ut av avtalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.