Angriperen ble skutt og drept av politiet «i en situasjon som ser ut til å ha vært selvforsvar», opplyser en talsperson for politiets fagforening, Loic Travers. Hendelsen skjedde i 13-tiden torsdag.

Gjerningsmannen var ifølge kilder ansatt i politiets hovedkvarter, melder AFP. En annen talsperson for politiets fagforening, Jean-Marc Bailleul, sier også det foreligger informasjon om at angriperen var ansatt i politiet. Ifølge franske medier skjedde knivangrepet i en del av hovedkvarteret der publikum ikke hadde tilgang.

Den franske innenriksministeren Christophe Castaner har avlyst en reise til Tyrkia og drar til politiets hovedkvarter i stedet, melder franske medier.

Hovedkvarteret ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen. En T-banestasjon i nærheten ble stengt, og området sperret av.

Angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord i politirekkene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.