Opplysningen ble tidligere gjengitt av andre franske medier, blant dem Le Parisien. Avisens kilder sier han nylig hadde hatt en forelesning om ytingsfrihet.

Mannen var historielærer og hadde hatt en diskusjon med elevene om temaet i klassen, ifølge AP.

En terroretterforskning er satt i gang. Åstedet er sperret av og en bombegruppe har rykket ut fordi det er mistanke om at det kan være en bombevest der, melder AFP.

Angrepet skal ha skjedd rundt klokka 17 ved en skole i Conflans-Sainte-Honorine, en forstad vest for den franske hovedstaden.

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon». De rykket ut til stedet etter å ha fått en telefon om en mistenkelig mann som oppholdt seg der.

De oppdaget da offeret. 200 meter unna fant de den mistenkte, som skal ha truet tjenestemennene med en kniv eller lignende våpen. Han ble skutt av politiet.

Både Le Parisien og andre franske medier melder at den mistenkte er død, men andre, blant dem AFP, melder at han er alvorlig skadd.

Franske politikilder opplyser at mannen skal ha ropt «allahu akbar», arabisk for «gud er størst», i forkant av angrepet.

Politiet har gått ut på Twitter og bedt folk holde seg unna området på grunn av en pågående hendelse.

Innenriksminister Gérald Darmanin, som er på reise i Marokko, vender umiddelbart tilbake til Paris etter å ha hatt samtaler med statsminister Jean Castex og president Emmanuel Macron, opplyser Darmanins kontor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.