– Jeg føler at jeg har gjort noe virkelig dumt. Og jeg har gjort en feil. Jeg skulle aldri ha dratt på den demonstrasjonen som observatør, sier Benalla i et intervju med avisen Le Monde.

Det var i forrige uke at den samme avisen offentliggjorde to videoer av Benalla fra en demonstrasjon i Paris i mai i år. På videoene har Benalla på seg politihjelm og armbind mens han slår og tramper på en mannlig demonstrant. Han blir også filmet mens han er svært hardhendt i håndteringen av en kvinnelig demonstrant.

Benalla er ikke politi, men hadde fått tillatelse til å observere politiaksjoner under demonstrasjonene.

I helgen ble Benalla siktet for vold, innblanding i politiets arbeid og for at han under demonstrasjonen var iført politiutstyr, til tross for at han ikke er politi.

Ble suspendert

Fredag fikk Benalla sparken fra sin stilling av Macron. Han ble opprinnelig kun suspendert i to uker da Macrons kontor i mai ble kjent med hendelsen. Avsløringene om at partitopper visste om hendelsen, har utløst hard kritikk fra opposisjonspolitikere.

Torsdag denne uken innrømmet Macrons stabssjef Alexis Kohler under en høring at suspenderingen av Benalla nå kan se utilstrekkelig ut, men at den på det aktuelle tidspunktet virket riktig.

President Macron fikk også kritikk for at han lenge ikke uttalte seg offentlig om saken. Det var først tirsdag kveld at han brøt stillheten under en tale til parlamentsmedlemmer fra sitt eget parti.

– Hvis de vil vite hvem som er ansvarlig, så står han her. Jeg tjener det franske folk, sa Macron.

– Det er i min natur

I intervjuet med Le Monde sier Benalla likevel at grunnen til at saken nå har utviklet seg til å bli en stor politisk skandale, er et ønske fra opposisjonen om å «ta presidenten».

Han mener også at hans handlinger ikke ville ha vært uriktige dersom han ikke jobbet for presidenten.

– Folk begikk forbrytelser. De smadret ting helt hensynsløst. Du måtte ha vært der. Det er i min natur å reagere slik. Jeg ble for involvert, sier Benalla i intervjuet.

Siktet for vold

Benallas kollega Vincent Crase, som jobber for Macrons parti La République en marche!, og som var sammen med Benalla under demonstrasjonen, er siktet for vold og for ulovlig besittelse av våpen i samme sak.

Tre politimenn er samtidig siktet for å ulovlig ha gitt Benalla overvåkningsbilder som han ville bruke for å renvaske seg. Benalla nekter selv for å ha bedt om overvåkningsbildene.(Vilkår)

Får superkrefter med Ismannens pusteteknikk
Slik forbereder Wim «The Iceman» Hof seg på kulde
01:56
Publisert: