Den franske presidenten ga en kort uttalelse knyttet til at USA mandag startet den varslede uttrekningen fra Parisavtalen som landet undertegnet i 2016.

– Vi beklager dette, lyder en uttalelse fra den franske presidentens administrasjon natt til tirsdag.

Macron befinner seg på offisiell reise til Kina.

– Dette gjør det fransk-kinesiske partnerskapet om klima og biologisk mangfold enda viktigere, går det videre fram av uttalelsen.

Nesten alle verdens land

Parisavtalen ble inngått i desember 2015 og er signert av nesten alle verdens land. Den anses som et minimum av hva verden må gjøre for å unngå de mest katastrofale konsekvensene av global oppvarming.

USAs president Donald Trump har vært en iherdig motstander av avtalen. Han har opphevet en rekke reguleringer som skulle beskytte miljøet og begrense den globale oppvarmingen. Han mener at reguleringene hemmer amerikansk næringsliv og gir andre land fordeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.