Rettssaken er første gang Park, fange nummer 503, er sett offentlig siden et fengslingsmøte 31. mars. Hun ignorerte de fremmøtte journalistene da hun gikk fra fangetransporten og inn i rettslokalet.

Park er tiltalt for utpressing, bestikkelser og misbruk av makten sin. Hun ble pågrepet noen uker etter at en riksrettssak endte med at hun ble avsatt som landets president. Prosessen mot Park startet etter omfattende demonstrasjoner i oktober i fjor.

«Overflod» av beviser

Påtalemyndigheten sier de har «en overflod» av beviser for at Park var innblandet i kriminell virksomhet. De mener hun i samarbeid med en gammel venninne har presset landets største selskaper til å utbetale over 200 millioner kroner i bestikkelser.

Park har beklaget offentlig at hun har vist så mye tillit til sin gamle venninne Choi Soon-sil, men nekter for å ha gjort noe ulovlig. Hun hevder i stedet at anklagene mot henne er diktet opp av hennes motstandere. Også Choi nekter for å ha gjort noe galt. Tirsdag er det ventet at de to kvinnene møter i retten sammen og at dommerne vil avgjøre om sakene mot dem skal føres samlet. Parks advokater hevder det kan gjøre retten forutinntatt mot henne.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: