Ministrene Nicola Blackwood, Gavin Barwell, Rob Wilson, Jane Ellison, James Wharton og Simon Kirby, samt Ben Gummer, ministeren som forfattet det sterkt kritiserte tory-manifestet, mister sine plasser i Underhuset.

Det skriver Daily Mail og The Independent.

Blackwood, som har en ministerpost i helsedepartementet under helseminister Jeremy Hunt, tapte sitt sete for kretsen Oxford West og Abingdon, til Liberaldemokratenes Layla Moran med 816 stemmer. 

I samme krets stilte for øvrig Larry Sanders, den tidligere amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders bror, til valg, for De Grønne.

Rekordmange kvinner

For første gang i historien har det britiske Underhuset nå minst 200 kvinner.

Kvinnelige representanter vant 200 av de 650 setene i Underhuset, viser resultatet fra torsdagens parlamentsvalg.

Ved forrige parlamentsvalg ble 196 kvinner valgt inn i Underhuset.

Utenriksminister Børge Brende (H).
Utenriksminister Børge Brende (H). (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

- Vanskelige uker

Statsminister Theresa May og de konservative har gjort et langt dårligere valg enn de hadde regnet med.

– Det Storbritannia trenger nå, er stabilitet, for de skal gjennom noe av det mest krevende landet har gått løs på – nemlig å melde seg ut av EU. Og hun ville jo ha hatt større flertall i Parlamentet for å håndtere en så kompleks situasjon. Dette er verdens femte største økonomi og Norges viktigste handelspartner, sier Brende til NRK.

– Dette blir vanskelig for Storbritannia, for jeg tror vi har sett bare toppen av isfjellet når det gjelder hvor krevende det er å melde seg ut av EU. Dette blir vanskelige uker for Storbritannia og også mer krevende enn vi hadde håpet, fortsetter han.(Vilkår)

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert: